27 Aralık 2007 Perşembe

İngiltere'nin İdeal Teknik Direktörü....

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Guardian'ın önemli spor yazarlarından Steven Wells, Capello görev başına getirildikten sonra bile süren ve bitmek bilmeyen tartışmalardan sıkıldı...

Ve tüm bu tartışmalara son noktayı koyacak teknik direktör adayını açıkladı: Morrissey...

Wells bu görüşünü bir mantık çerçevesine de oturtmuş... Aslında tarafsız bir gözle bakınca İngiliz gazetelerinin ideal teknik direktörünün de Morrissey olduğu ortaya çıkıyor... Eşsiz gözlemlerle dolu yazıdan bölümleri okuyunca siz de hak vereceksiniz:


"Futbolu biz bulduk... Hatamız futbolu diğer ülkelere öğretmek oldu... Bizim futbolumuz içinde bolca bağırış, çağırış vardı... İlk olarak İskoçlar futbola "pas" katmayı akıl ettiler... Gerisi çorap söküğü gibi geldi... Dünyada herkes futbola artistik, akrobatik, taktiksel bir dolu şey kattı ve kendi stillerini yarattı... Haliyle bizim eski güzel futbolumuz da tanıyamadığımız ve oynayamadığımız bir hale geldi"

"Sonra yetmezmiş gibi bir de uluslararası turnuvalara katılıp kendimizi rezil ettik... Amerikalılar gibi "İngiliz Futbolu" diye bir şey icat edip, kendi kendimize oynamayı akıl edemedik... Bizim sorunumuz futbolu başkalarının eline verip, ingilizliğini kaybetmesini izlemek oldu... Artık bu oyuna ingilizliği geri getirecek bir kurtarıcıya ihtiyacımız var..."


"Bu kurtarıcı Kaptan Amerika, ABD için ne ifade ediyorsa, İngiltere için onu ifade etmeli... Tüm ingilizliğiyle göz kamaştırmalı... Anlamsız ciddiyeti ile futbolu yeniden İngiltere'nin malı yapmalı... İngilizlik diyince tüm dünyanın aklına gelen tek isim, bizim de teknik direktör adayımız: Stephen Patrick Morrissey"


"Aslen irlandalı olması dışında Morrissey en ingiliz ingilizdir... Onun kadar ingiliz görünen tek isim olan Margaret Thatcher ise zaten kadın..."


"Morrissey, New Musical Express'e verdiği röportajlardan birinde "12 sterlin'e bir Manchester United şapkası almıştım... Birisi kafamdan çekip aldı ve kaçtı... Zalim bir dünyada yaşıyoruz" demişti... 1995'teki bir turnesinde de tamburininin üzerine Cantona yazmıştı... Bunlar bile McLaren'den daha çok futbolla ilgilendiğini gösteriyor..."

"Morrissey en ingiliz ingiliz olmasının yanısıra aynı zamanda en kuzeyli kuzeyli... Kısacası Fransa'dan olabildiğince uzak... En önemli özelliği gerçek hayatın anlamsızlığının farkına varıp bir hayal dünyasında yaşaması... Tüm ingiliz futbolu zaten yıllardır bunu yapıyor..."

"Futbolda, rugby'de ve krikette bizi yenebilirler... Ama ingiliz olmak konusunda kimseye yenilmeyiz... Wembley'i ve çevresindeki tüm binaları koltukları grinin tonlarına boyayarak ve aptal kırmızı rengi terk ederek ingilizliğimizi tüm dünyaya hissetirebiliriz..."

"Tüm takımlar İngiltere'ye gelecek ve bizi yenip gidecek... Ama aslında biz kazanacağız... Nedenini ben de bilmiyorum ama biz bir şekilde kendimizi kazanmış hissedeceğiz"

"King Arthur'un bataklık mezarında rahat uyuması için yapacağımız tek şey var... Morrissey'i başa getirmek"

Hiç yorum yok: